150428

Känns som vi är inne i en svacka just nu.
Jag blir sur och stressad över att det är saker överallt och tvätten ligger kvar i Ikea påsar osv, det är kanske inte hela världen men det stressar mig.

Sen Elias snuva gör det inte lättare heller, man får helatiden ligga på helspänn och lyssna så han kan andas.
Vi har provat med bröstmjölk, saltkoklösning, näsfrida och någon "dusch" med saltkoklösning och det tillsammans med näsfridan är det enda som hjälper någorlunda men den duschen får man inte använda så mycket, max 4ggr per dag, vi har kört 3 och sen underhållt med vanliga saltlösningen innan han ska äta.
Hoppas verkligen att han blir frisk snart lilla hjärtat ❤️



150427

Det här med att hitta datum som passar till dop är ju lättare sagt än gjort.

Vi hade tänkt i slutet av juli men då gifter sig min kusin i Sthlm fick vi veta idag så då kommer ju hela min släkt att vara där, alla helger i augusti kommer min syster vara på bröllop utom sista helgen och då känns det som att det är lite sent eftersom man vill kunna vara ute efter dopet och fika.

Så vi får väl se helt enkelt när dopet kan bli av.
Hade ju vart kul att kunna ha dopet när min syster är hemma men vi får väl se.

Elias och jag ligger i sängen, Elias sover och jag dricker en kopp te, så fort han vaknar så ska han få bada innan det är dags att krypa ner i sängen för kvällen.
Jag måste verkligen få rutin på dygnet igen, hatar att vara vaken sent på kvällarna och sova bort förmiddagen.
Har inget problem med att gå och vila en stund senare på dagen men det är ju så himla fint väder just nu på förmiddagarna. 



150427

Jag får sån ångest över att Elias är snorig, saltlösningen hjälper inte och så fick han näsblod i ena sidan.
Vi köpte en "dusch" också som va lite starkare så vi ska testa med den ist för med sprutor nu till kvällen.
Vi ska till BVC imorgon också men vet inte om vi ska dit ifall han smittas så vill vi ju inte gå dit så fler barn blir snuviga.



150425

Idag åkte vi till bb hemvård på morgonen, Elias va så täppt i näsan inatt så han har inte kunnat sova eller andas nästan. Så nu har vi fått sprutor och koksaltlösning som vi ska spola hans näsa med, det blev mycket bättre när dom gjorde det där så jag hoppas att det hjälper!


Vi har vart en sväng på matmarknaden och sen åkte vi ut och kollade på fotboll, Julita mot sköldinge och Julita vann som tur var.


150424

Nu är vi påväg ut på landet till farmor och farfar, Ragge är också med och ska få kasta lite boll, tråkigt bara att solen inte är framme så mycket längre.
Vi har med oss tvätt ut också mest handdukar och barnkläder. Helt ärligt så är det som det går åt mest av handdukar, det skulle någon ha informerat om, vi har en ligger på skötbordet över skötbädden sen går det åt när han äter eller spyr.
Kaj hade "turen" att byta blöja på Elias när han bestämde sig för att kissa på honom och sen bajsade han när han skulle smörja honom med salva i rumpan. Det där med att kissa när man byter blöja är han bra på :)




150423

Någon av er som läser som har haft mjölkstockning/bröstinflammation?
Jag tror att det är det jag har råkat ut för, har fått feberfrossa två kvällar den här veckan det gör ont i bröstmuskeln och alla andra muskler i princip jag har feber och ont i ögonen som jag alltid får vid feber och huvudvärk.
Jag misstänker att det är mina amningsbhar som är boven, det finns inga större att köpa i stan och dom satt bra i början men nu har väl mjölken kommit igång ordentligt så dom vill väl bli större..
Det gör inte ont när jag ammar utan det är mer efter när man känner att mjölken rinner till igen som det gör ont och så blir det "knölar", i tisdags va jag helt röd om ena bröstet och det kändes som att jag hade ett stort blåmärke på hela undersidan för det gjorde så ont.
Får väl ringa bb hemvård om det inte blir bättre..
Förmodligen därför jag har ont i benet också, så fort jag får någon annan infektion/får feber så orkar inte kroppen både ta hand om reumatismen och det andra. Jag har iaf ätit en alvedon nu och hoppas att jag ska få sova.
Har en annan fråga också och det är om man får blanda alvedon och Ipren vid samma tillfälle när man ammar?
Jag läste mig bara till att båda är okej att äta men inget om ifall jag kan blanda dom som jag brukar göra annars?

Nu ska jag tröst äta två små Lion i sängen!




150423

Idag har Elias vart ute i skogen och blivit fotograferad. 
Det gick helt okej, först va han lite grinig men efter lite mat så somnade han sött och då fick hon flytta runt honom som hon ville.
Det blev någon bild tillsammans med Ragge också så jag hoppas att det är någon av dom som är bra, då får vi förstora upp det och ge till mormor och morfar :)

Nu ligger han och sover så sött på pappa. Vi ska väl snart åka och handla lite, kaj behöver snus och jag är ju beroende av Lion så får åka till ÖB och köpa ett 10 pack där ;)
Det här med att äta nyttigt är ju lättare sagt än gjort...



150422

Som vanligt när det gäller disk osv så kan jag inte låta bli att ta hand om den. Så det är diskat och så har vi vart ute på en mellan lång promenad, det va riktigt skönt nu på kvällen även om mitt ben inte alls tycker om att vara ute och gå. 
Men går jag inte kommer jag inte gå ner i vikt och då kommer benet aldrig bli bättre. 
Så bit ihop!


Nu ska vi äta lite innan det är dags att sova. Hoppas att Elias sover i sitt nest inatt och inte klistrad mot mig :)


Dom två står på Elias vill ha lista :)


150422

Det gick bra hos soc så snart är kaj pappa på pappret också!

Vi gick en sväng på stan för att kolla på babygym men hittade inget som föll oss i smaken på leksaksaffären så vi får leta lite på internet ist.

I eftermiddag har farmor vart här en sväng och underhållt Elias så jag har hunnit sova en stund. Nu ligger Elias och jag i sängen så kaj ligger i soffan och försöker vila.
Det är inte lätt när man börjar bli sjuk och sen inte får sova dom timmar som man behöver.

Jag får ångest av att se diskberget som bara växer men jag får ta tag i det imorgon och hoppas på att jag är piggare!



150422

Idag ska vi till socialen och skriva på papper på att kaj är Elias pappa. Vi ska vara där klockan 11 så jag ska försöka få liv i min lilla familj.
Hade ju vart kul att kunna få duscha innan också. Får se hur det blir med det.


Inatt har Elias vart omöjlig, han har vägrat att sova i sitt nest utan va bara nöjd om han fick sova med mig och ha bröstet helatiden.

150421

Dagen när allt får mig att gråta.

Jag har inte riktigt hunnit anpassa mig efter att leva på pengarna från försäkringskassan, jag har verkligen ALDRIG behövt vända på kronorna för att få det att gå ihop, jag sparar alltid minst 5000kr i månaden och har alltid pengar kvar vid ny lön, men nu när jag ska leva på föräldrapenning så börjar paniken komma, jag har tagit 4 dagar i veckan så får ut strax över 9000 efter skatt, och vi kommer ju säkert klara oss utan problem det är bara det att jag inte kommer kunna spara lika mycket pengar eller ha pengar över vid månadens slut.
Jag har ett sparande som drar 1500kr varje månad det har jag haft i flera år men jag får väl helt enkelt ringa banken och sänka summan, måste ju ändå öppna ett sparande åt Elias.


Nu ska jag se om min lilla pojke vill vakna och äta innan vi ska ut i solen igen och kasta boll med Ragge :)




150420

Idag va vi på BVC med Elias, Han vägde 3280g och va 52cm idag :) så han växer så det knakar min lilla pojke.

Efter BVC så gick vi en liten sväng och sen gick vi och la oss och vilade jag och Elias. Pappa kollade på fotboll :)
Det va riktigt skönt att få vila lite, jag fick inte sova så många timmar inatt.

Nu är det Hammarby på tv och efter det så ska pappa och Elias bada. Han har haft lite av en spyfest här ikväll så det kan behövas ett bad :)





150419

Igår va kaj som sagt iväg på Fotbollskväll hos Eddie så han kom hem vid halv 4 inatt, men han va snäll och la sig på soffan och sov så jag och Elias fick sova ifred.

Min reumatism är tillbaka, jag har känt av det i någon vecka och antar att graviditeten och alla extra kg har satt sina spår.
Jag har 3 kg kvar till inskrivnings vikten men sen är det ju ca 3 sambo kg som ska bort för att jag ska vara på min "match vikt" så jag försöker att kämpa mig igenom dagarna och gå ut på promenader så jag fortsätter att gå ner och förhoppningsvis så blir reumatismen bättre.

Idag va vi ute och gick med mormor och Ragge, vi gick till farfars grav och hälsade på, sen fick Ragge följa med oss hem, vi ska prova på att ha honom och se hur det funkar med Elias och allt :)

Imorgon ska vi till BVC och väga och mäta, ska bli spännande och se om han har växt något, gått upp i vikt vet man ju eftersom han vägs helatiden men längden har dom inte kollat sen han föddes :)





150418

Idag har vi lunchat på stan med Madde och Mattias :) 
Vi shoppade en vit kofta och byxor till Elias också.

Kaj har dragit till Eddie och ska ha Fotbollskväll och dricka lite öl så jag har köpt godis och Cola till mig och Elias så vi ska ha myskväll. Jag har lite serier att kolla på som jag har missat så det blir nog mysigt :)



150417

Hipp hurra, idag har Elias namnsdag och dagen till ära har vi skickat in hans papper till Skatteverket så nu är hans namn Elias Lars Jack Sjögren, det gjorde lite ont i hjärtat ska jag erkänna att han heter sjögren eftersom jag inte gör det, men tids nog kommer jag också att heta det :)


Igår när vi var och handlade så va affären full av pensionärer, det går inte att handla när dom handlar, dom parkerar mitt i gången dom går långsamt och dom flyttar inte på sig när man kommer med en vagn.

Vi va lite optimistiska idag och testade en 2a på blöjorna men när vi ammade så kom det kiss över hela mig, han får köra på 1or ett tag till helt enkelt, lilla söt pojken! ❤️
Nu ska vi ut till farmor och farfar och grilla, farbror Robin fyller år snart så vi ska fira honom också.

Inatt sov han bra igen, somna vid 12 och sen sov han till 4, då gick vi upp och ammade och bytte blöja sen sov han till 9 :)


150416

Jag har vart bortskämd med att lilla hjärtat sover bra om nätterna, han brukar vakna vid 4-5 för att äta och sen somna om.
Igår bara för att jag va sjukt trött så vägrade han sova någon annanstans än vid bröstet. Så fort jag la han i sitt nest så vaknade han och började gallskrika. Vid 5 kunde han sova i sitt nest sen vaknade han vid 9.
Så inatt har det inte blivit mycket sömn, får försöka sova lite på em.
Han brukar ju sova ett tag efter sin promenad så får hoppas att han gör det idag också!




150415

Inatt har vi vaknat två gånger för mat, vi gick och la oss lite tidigare än vanligt så då blir det väl så naturligt.

Igår va vi och kollade på ny säng men vi hittade ingen som vi tyckte va bra.
Vi får nog åka en sväng till Norrköping/Örebro och kolla om vi hittar någon som faller oss i smaken.

Vi vill som sagt ha en 210cm säng eftersom både jag och kaj rör oss mycket och tar stor plats.

150413

Hjärtat och jag har vart hos mormor och morfar i eftermiddag och blev bjudna på mat så vi kom hem för ca 1 timme sen.
Nu ligger vi i soffan och väntar på att pappsen ska komma hem från Sthlm.
Han har som sagt vart på derby Hammarby Djurgården och kommer nog hem nöjd och glad eftersom Hammarby vann :)

Lilleman ligger i sitt nest och sover så nöjd ❤️



150413

Idag kommer dom från BVC och ska väga Iilla hjärtat och så ska hon lämna lite papper.

Pappa ska åka iväg till Sthlm och gå på fotboll så hjärtat och jag ska gå hem till mormor och morfar och spendera lite tid med dom och Raggisen så klart! :)


Nu sitter vi och kollar på ett avsnitt av GOT ingen har väl missat att det finns hela 4 avsnitt ute?

150412

Jag har en liten fråga/fundering.
Kaj vill att jag ska pumpa lite bröstmjölk så han också kan mata lilla hjärtat, men jag är rädd att han ska sluta amma om han tycker att maten kommer lättare från flaskan? Hur har ni andra gjort, hur länge har ni väntat innan dom har fått äta från flaskan och har det blivit någon skillnad efter det när dom ska amma? 

150412

Här kommer en förlossningsberättelse.

Den 1a april åkte vi in till förlossningen efter att ha pratat med läkare där eftersom jag inte hade känt några rörelser alls under dagen. När vi kom till Eskilstuna så fick vi göra ul och så satte dom på mätare på magen. Han rörde sig fint och hjärtljuden såg bra ut. Det kom in en läkare efter en stund och sa att jag hade 2-3 värkar på 10 min så dom ville undersöka mig.
Jag va öppen 1 cm och livmodertappen va nästan borta.
Vi åkte hem igen och va lugna eftersom han mådde bra i magen.

På natten sen så började mina värkar bli mer och mer påtagliga och jag sov ingenting, jag kände mig kissnödig helatiden så jag sprang från sängen till toa och sen vandrade jag fram och tillbaka i lägenheten.
Vid 6 väckte jag kaj och sa att det gjorde ont och han började klocka värkarna.
Han tyckte inte att dom va regelbundna som dom ska vara för att man ska få åka in men vid halv 8 när jag låg i sängen så kände jag hur det lixom klickade till i mig så jag sa att "nu går iaf vattnet så nu kan vi väl ringa?" Sen ställde jag mig upp från sängen och plopp så gick vattnet, det va en sån sjuk kännsla att kunna säga precis innan att nu händer det.

Vi ringde förlossningen som sa att vi fick komma när vi ville, jag tog en varm och skön dusch innan och kaj åt frukost och packade det sista i våra väskor.
Vägen till bb är typ en dimma, jag satt mest och spjälade emot alla värkarna som kom och tänkte att det tar 50 min att åka dit och jag har 4 värkar på 10 min så då behöver jag bara stå ut med 25 st. 

Kaj släppte av mig vid entrén där jag väntade på honom medans han parkerade bilen.
Sen va det bara upp till förlossningen och bli undersökt.
Jag hade öppnat mig 6cm när vi kom in så jag fick gå vidare till en förlossningssal direkt. Klockan va ca 9 då.
En timme senare när dom undersökte mig hade jag öppnat mig 10 cm men eftersom bebis låg så högt upp i kanalen så fick dom ge mig brickanyl så livmodern fick vila lite.
Jag fick lustgas och så frågade dom mig om jag ville ha Eda och det ville jag ha. Varför ha mer ont än man behöver har vart mitt motto hela tiden.
Sen va det en väntan på att han skulle åka ner i förlossningskanalen, jag fick ligga i massa olika ställningar och sen kom dom in med en pilatesboll som jag fick sitta på. 
Det kom in massa läkare under ett tillfälle och ville kolla hur han mådde i magen för sladden som höll koll på hans hjärta tappade tydligen kontakten när jag satt på bollen och guppade.

Vid 4 kom en läkare in och frågade om jag ville fylla på min Eda för den hade tagit slut nu, men om jag gjorde det så kunde det ta längre tid innan han kom ut för det stoppar upp värkarna. Så då beslutade vi att inte fylla på utan bara köra med gasen. Dom satte även i dropp som va värkstimulerande för att få igång livmodern igen. Den sista timmen innan det va dags att få börja krysta va segast. Klockan 5 va det iaf dags att börja krysta, fyra värkar och 9 minuter senare va han ute. Jag vet att jag vid ett tillfälle sa att det här går inte, men då va redan halva huvudet ute tydligen så det gick ju uppenbarligen ;)
Jag hade enligt mina barnmorskor en väldigt lätt och exemplarisk förlossning. En av Mina största farhågor va ju att jag skulle spricka och gå sönder, så när min bm sa att jag inte hade gått sönder något alls varken på utsidan eller insidan så va det så fruktansvärt skönt.

17.09 kom han ut, 48 cm lång och 2740g tung. Han va så liten och fin och han fattade det här med att amma från första stund så det har aldrig vart något besvär.
Jag mådde oförskämt bra efter förlossningen och har kunnat köra på som vanligt.
Det va hemskt att höra när det kom folk som behövde ha smärtlindring för att kunna gå på toa. Och att se hur slitna och ont dom verkade ha i kroppen.
Jag ska inte sticka under stolen med att det gjorde ont att föda barn men det va bara dom där krystvärkarna när han ska ut som va det värsta, och det va ju trotsallt bara 9 min.






150412

Det blåser på bra ute idag, synd eftersom det är fint väder annars.
Det är ju inte så kul att gå med vagnen i stormen.

Inatt sov hjärtat från 12 till halv 8, då fick jag väcka honom för mina tuttar höll på att sprängas, han sov mellan oss i sitt babynest och det gick strålande.
Vi måste dock köpa en större säng.
160 cm är för litet när man har en liten kotte mellan sig :) 



150410

Idag är det fint väder så vi passar på att åka ut till farmor och farfar på landet och andas lite frisk luft :)
Ska ta med lite handdukar osv som har fått kiss på sig och tvätta det.

Imorgon kommer gammelmorbror från Sthlm och hälsar på också så det är en helg med lite planerat.


Inatt sov lilla hjärtat bra, han vaknade vid halv 1 och va vaken till typ kvart över 2, sen sov han till halv 7 och ville ha lite mat sen somnade han om till halv 10. 



150408

Här hemma är det fotboll som gäller.
Hammarby såklart.
Pappa sitter på helspänn och lilla hjärtat  ligger och "kollar" han också.

Ska strax äta lite och sen ska vi gå på en kvällspromenad innan det är dags att sova.
Imorgon har vi tid hos barnläkaren 





150408

Idag har vi vart ute på en långpromenad, vi gick förbi kyrkogården också och hälsade på hos gammel mormor och gammel morfar. 
Det va inte riktigt lika skönt väder då det blåste och solen inte va framme men det va skönt att gå en sväng.

Det bästa va väl ändå att få klä på sig jeans och en skjorta och känna sig lite snygg igen ;)


Nu ska vi amma och passa på att ta oss en tupplur, man får passa på att sova när lilla hjärtat gör det.




150408

Igår va vi på stan med Madde och Freja,  lilla hjärtat fick nya bodys som man knäpper upp hela vägen över magen, köpte i 50 56 och någon i 62. Vi köpte ju  nästan inga i dom små storlekarna men 50 är stort så han kan ju inte åka runt i 56 nu, det drunknar han ju i!

Just nu ligger vi och ammar, jag ska strax försöka somna om igen också.
Inatt har han bara vaknat två gånger så han kanske börjar komma ifrån sitt "nattskift"

Hoppas på fint väder imorgon också så man kan ut och gå en lång sväng.
Har försökt läsa på lite också om när man får börja rida igen det står efter 3 månader när man har vart på en efter kontroll.
Så jag får väl snällt vänta 





150406

Ös ös ös, det är fullt ös helt enkelt.
Plusset har inte fått något namn än. Vi provar lite olika här hemma, Kennedy, Henry, Elias osv.. Vi får väl se vart det slutar.

Idag har Madde Mattias och Freja vart här och hälsat på.
Jag tror det sög lite i hennes bebis tarm när hon fick hålla i honom ;)
Freja som man har tyckt vart så liten och en "bebis" blev helt plötsligt stor och som en tonåring. 

Idag hade vi tid för pku test och det gick bra, han vägde 2710 så han har börjat gå upp igen, han gick iofs bara ner 60g från födsel till att vi åkte hem. 
Så på torsdag har vi läkarkontroll och då borde han vara på sin födelsevikt igen :)

Efter sjukhuset så gick vi en sväng på stan, det va inget öppet men då fick hjärtat sova lite i vagnen :)




150405

Tre dagar efter förlossningen är kroppen inte så jävla snygg alltså.
Men eftersom jag själv tycker sånt är intressant hur det ändras så bjuder jag på bild ändå.
Det kan ju vara "kul" att se förändringen vart efter.
Och huvudsaken är ju att kaj tycker om mig ;)






150404

Nu är vi hemma igen, eller vi mellanlandar hos farmor och farfar för lite påskmiddag.





150204

Jag kan inte sova...
Jag är så trött i ögonen men min kropp vill inte sova.
Jag blir galen på det här!



150401

Tungdag, så orkar inte uppdatera så mycket just nu, kanske imorgon, är helt slut så ska försöka sova.




RSS 2.0